Så berör tunnelbygget vårat område

Tidigast våren 2016 börjar Stockholm Vatten spränga för avloppstunneln under våra hus. Sträckan som dras under vårat området ska ta max 10 veckor och pågå under dagtid, max åtta timmar per dag, på vardagar. 

Det berättade personal från Stockholms Vatten på informationsmötet som hölls i Hägerstensåsens medborgarhus den 31 mars. Mark- och miljödomstolen har inte godkänt planen, men den väntas gå igenom.

Tunneln kommer att ligga mellan 30 och 90 meter under marken, och Stockholm Vatten bedömmer att sprängningarna bara kommer att märkas som svaga vibrationer och möjligen med lite ljud.

Fastigheterna i kvarteret besiktigas tillsammans med hyresvärden Stockholmshem en dryg månad innan tunneln når marken under våra hus. Skulle skador uppstå ska Stockholm Vatten åtgärda dem.

Transporter till tunnelmynningen vid Eolshäll kommer att gå via E4:an, Personnevägen och Hägerstens Allé och köras under två till tre år.  I Liljeholmen, under Nybohov, finns ytterligare en tunnelnedgång, transporter till den kommer att gå in via Liljeholmen, men inte in på Hägerstensvägen.

Skicka ett mejl till: framtidensavloppsrening@stockholmvatten.se så får du deras nyhetsbrev om projektet.

Boende i områden som påverkas kan få sms-meddelande till sina mobiltelefoner när det sprängs i deras kvarter, för att få en förvarning. På Stockholm Vattens hemsida kommer det att finnas information om hur man ansluter sig till sms-adresseringen. www.stockholmvatten.se

Tisdagen den 26 maj är det dags för nästa informationsmöte med Stockholm Vatten, kl. 18-20, Hägerstensåsens medborgarhus, Balder-salen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *