Fasta aktiviteter och grupper

Vadarens vävstuga

Vår vävstuga ligger i bottenplanet på gaveln av det sista huset på Torsten Almsgården. Du passerar den när du går mot Sjöberget och Vinterviken.

Där träffas vi på måndagskvällar mellan 19 och 21. Förutom att vi väver pratar vi om vävning förstås, men också allt annat mellan himmel och jord. Ibland är det planering inför en ny väv som ska sättas upp, alla har synpunkter på vävsätt och färger.

Vi hjälps åt med förberedelserna. Ibland behöver vi beställa material. För närvarande är vi sex personer i gruppen, några kom med nyligen, några har hållit på sen starten. Och vi blir gärna fler.

Vävstugan ger dig möjlighet att skapa egna saker. Det finns en symaskin och en tvättmaskin att färga tyg i och sex vävstolar som vi turas om att väva i. Mest blir det trasmattor, det är ett billigt material och du har oändligt många möjligheter att formge din matta.

Vävstugan bygger på att du bekostar ditt eget material.

Några gånger per år tar vi med fika och bara pratar. För vi har också kul, som man har när man gör saker tillsammans.

Kontakt: lotta.lagermalm@vadaren.se

Handarbetsverkstaden

Laga blixtlåset på jeansen? Byta krage på skjortan? Sticka något snyggt eller brodera något vackert? Allt det och mer därtill är du välkommen att göra i kvarteret Vadarens handarbetsverkstad.

Vi håller till i kvarterslokalen på Örnbacken 38, där vi träffas kl 18.00 varannan torsdag i ojämna veckor. Symaskin finns och sykunniga grannar att diskutera med.

Kontakt: Kerstin Ahlberg, tel 070 380 67 90